Monday, May 20, 2013

Eget Prosjekt!

Heisann og hoppsann, alle sammen!
Føler at det er en stund siden jeg sist var her og skrev... But don't worry, I'm BACK!
Det er kanskje litt deilig å tenke på at det snart er sommerferie, men litt trist også. Noe som er helt utrolig, er hvor raskt tiden har gått! Idag ville jeg nemlig presentere det siste oppgaven vi hadde fått på trykk og foto faget.

Oppgaven gikk ut på:

 1. Ta utgangspunkt i en grafiker eller fotograf
 2. Finne fakta om personen og eksempler på hva hun/han jobber med (bruke bilder for å vise)
 3. Ta utgangspunkt eller inspirasjon til et tema en selv ville jobbe med
 4. Velge ut ett eller mix mellom flere teknikker en selv ville jobbe med (kunne velge å tenke mot det abstrakte, og sjanger)
 5. Velge å jobbe figurativ eller mot det abstrakte
 6. Velge kompetansemål en selv ville jobbe mot.

Kunstneren jeg valgte heter Hariton Pushwagner. Døpenavnet hans er Terje Brofoss, og han ble født 2.mai 1940 (73år). Han tok kunstnernavnet sitt i hippie-epoken. "Hari" står for "Harre-Krishna" og "ton" gir navnet  tyngde. "Pushwagner" refererer til supermarkedenes trillevogner - et spark til konsumsamfunnet. 

Hariton er Norges mest særegne eksponent for pop art med internasjonal suksess. Det er likevel ikke mer enn ti år siden den populære og kontroversielle kunstneren var nærmest en glemt kunstner. Historien om Hariton Pushwagner handler om kunstneren som mistet grepet og ble en ruset uteligger som ingen trodde skulle klare å stable seg på beina igjen. Hans liv er en legendarisk historie med kunsten som drivkraft og livbøye.

Pushwagner bruker kunsten til å fortelle skrekkhistorier om vår tid, og det som kan komme eller allerede er: en triviell, rutinepreget hverdag, hvor mennesket fremstilles som en vare.
Hans mange bildeserier i en detaljrik og egenartet tegnestil har gjort ham til et internasjonalt samlerobjekt; enten det dreiser seg om tegningene eller maleriene fra seriene. 

Noen av hans mest kjente verk:
 • Soft City
 • En dag i Familien Mannens liv
 • Apokalypse
Bildeeksempler fra seriene: 

Soft City

En dag i Familien Mannens Liv

ApokalypseJeg måtte tenke meg nøye over det jeg ville gjøre og ikke minst hvordan jeg skulle gjøre det , siden oppgaven var veldig viktig og hadde mye å si for karakteren vi kom til å få i faget. 

Det jeg tenkte: 
 •          Teknikk: Fotografi og digital arbeid
 •  „  Sjanger: stemning og humor
 •  „  Jobb: blanding mellom figurativ og mot det abstakte 


Kompetansemål:


·         karakterisere arbeid av sentrale grafikarar, fotografar, grafiske designarar og tekstilkunstnarar
·         bruke ulike fotografiske teknikkar rett
·         manipulere og overføre bilete ved hjelp av digitale verktøy 

Tema: 

 • "Mood" 
Som inspirasjon brukte jeg tre bilder av D.G.A. (digital graphic artwork) samlingen til Hariton. 

Sun

The Pill

Laser Gun LoveJobbeprosess: 


Det å finne om livet til en kunstner er enkelt i dag. Man trenger ikke å gå inn på biblioteket og bla i bøker for å finne om en kunstner eller eventuelt en annen kjent person. I dag kan du bare bruke internett for å finne ut ting om dem. Det var akkurat det jeg gjorde. Jeg bestemte meg for å skrive litt om Hariton Pushwagner. Han kan kanskje virke litt gal og unike, og det er akkurat derfor jeg valgte han. Kunstverkene hans er veldig annerledes og fascinerende, og det liker jeg.

Etter å ha skrevet om livet og arbeidet hans, fant jeg fra bilder som jeg syntes var kule og unike. Det brukte jeg som inspirasjon for å lage mitt eget verk. Det var også det oppgaven gikk ut på.
Jeg gikk rundt og tok bilder av hender på folk rundt meg, for det hadde jeg tenkt å bruke i verket. Formet på bildet til Hariton, «the pill» var hovedformen jeg selv ville ha.

Dermed redigerte jeg noen av de bildene jeg hadde tatt, og formet dem som jeg ønsket å ha de. Den første prøveproduktet lekte jeg bare med former og farger. Det var ikke noe jeg hadde tenkt å bli fornøyd med, siden det var førsteproduktet.
Det andre ble jeg litt fornøyd med. Selv om jeg lekte med fargene og formene, så synes jeg faktisk at den ble litt kul.
Resultat, prøveprodukter: Resultat, produkt: 


"Like a boss"


Produktet mitt: (det jeg har gjort)

 1. Bruk av foto-apparat til å ta bilder av hender 
  • Jeg brukte som sagt mamma, lillesøster og Marie som modeller

 2. Bruk av Photosho til å forme bakgrunnen på bildet som ønsket

  • Åpne et nytt fil inn på Photoshop som bakgrunn.
  • Bruk av "Paint Bucket Tool" og (i min tilfelle) fargen gul for å få gul bakgrunnsfarge. 


  • Bruk av ønsket farge og "Line Tool" for å lage streker tvers bakgrunnen som ønsket.
  • OBS! Man må lage nye "layers" for hvet farge man velger.

 3. Bruk av Photoshop til redigering av bilder
  • Legge til et nytt "Layer" 
  • Åpne det utvalgte bildet inn på Photoshop
  • Markere rundt formen/figuren med "Quick Selection Tool" og kopiere det. 

  • Lim inn figuren på layeren i bakgrunnsfilen 
  • Bruk "Paint Bucket Tool" og fargen svart til å farge figuren helt svart.

  • Bruk av "Brush Tool" og fargen rød til å farge (i min tilfelle) tommel-neglen rødt

  Komposisjon og fargevalg: 

  Komposisjon betyr rett og slett "sette sammen ulike elementer til en helhet", og det er det jeg har gjort. Selv om kan tenke at det ikke stemmer siden jeg ikke har mange elementer, så er det feil. Jeg har nemlig brukt hovedformen, (hånda til Marie) og linjer med ulike farger, og ikke minst farger til å få resultatet. Grunnen til at jeg bestemte meg for å bruke de fargene som jeg gjorde, var fordi jeg syntes det ga "den varme følelsen". Det svarte hovedformen er nok blikkfaget i bildet, siden alt annet er i varme farger. De blåe og grønne linjene i bakgrunnen gir kontrast mellom fargene.

  Bildet jeg redigerte var bilde av Marie sin hånd. Den ble jeg veldig fornøyd med, og fikk den til å bli akkurat som jeg hadde tenkt. Formen og fargene passer så bra sammen, og man får et sånn «happy» følelse av å se den. (jeg får det). Det svarte fargen gir bilde "dybde", og er som sagt blikkfanget. Jeg ga resultatbildet titelen "Like A Boss" fordi det passet veldig godt med hovedformen og fargene på bildet.


  Kilder:
  Ghazal Karim

  No comments:

  Post a Comment